Despre etichete si necesitatea lor

Inca de cand au aparut pana in prezent, imprimantele au avut un impact imens asupra omenirii, dat fiind faptul ca in prezent sunt niste accesorii de care nu ne putem lipsi. Fiecare birou are, obligatoriu, cel putin o imprimanta in componenta, de cele mai multe ori multifunctionala, dar la fel este si in cazul apartamentelor.

Imprimantele au usurat munca omului de o gramada de ori, ele au fost create pentru a putea transpune pe hartie o imagine stabilita de pe un calculator, dar multifunctionalele nu se ocupa numai cu asta, ci si cu copierea imaginilor date. Prin urmare, o imprimanta multifunctionala este o achizitie buna in raport calitate-pret pentru orice tip de sarcina, fie ca e pentru munca sau pentru acasa. Ca orice alt aparat electronic, imprimantele au nevoie de niste conditii optime si de ingrijire constanta pentru a functiona la capacitate maxima sau, mai bine zis, pentru a functiona. Pentru asta trebuie sa reumplem cartusele de fiecare data cand se golesc ca imprimanta sa nu imprime in gol, componentele ei curatate sau chiar schimbate daca este cazul, dar nu lasata asa. Iar daca este facuta o reumplere a cartusului, daca imprimanta este lasata in stare de repaus prea mult timp, s-ar putea sa fie nevoie de o alta reumplere. Cam atat cu imprimantele la modul general.

Imprimantele clasice pe care le vedem cel mai des nu sunt si singurele imprimante existente. Tehnologia avanseaza incontinuu, ajungandu-se chiar la un tip de imprimanta care intrece imprimanta 3D dintr-un punct de vedere foarte important: materialul imprimat va putea trece dintr-o stare in alta fara niciun efort, si va putea lua orice forma de unul singur. Si am spus va pentru ca planurile inca sunt in dezvoltare, insa ideea la care se va ajunge este destul de clara. Asa cum exista imprimante pentru orice, de ce nu ar exista si imprimante pentru etichete? Etichetele au ajuns sa joace un rol destul de important pe piata, mai ales in magazinele mari care au nevoie de o evidenta a produselor permanenta si, de asemenea, de o marcare si mai rapida a produselor pentru a trece la urmatorul client si asa mai departe. Insa este important si ca aceste etichete sa nu se deterioreze usor pentru a impiedica frauda sau orice alt inconvenient care ar putea aparea, de exemplu un client isi alege un produs insa eticheta nu este buna, ar fi o pierdere imensa de timp sa se plimbe prin magazin dupa un alt produs de acelasi tip, dar cu eticheta. Deci, prin urmare, exista si imprimante care se ocupa de imprimarea etichetelor (banda etichetare), care au in componenta unele piese care nu se intalnesc si la o imprimanta oarecare. Aici ne referim la banda de etichetare, fara de care aceasta imprimanta nu ar putea functiona. De fapt, ea ar putea functiona propriu-zis, insa fara niciun rezultat, deoarece, daca nu este aprovizionata cu banda de etichetare, ea nu ar mai avea pe ce sa imprime etichetele, iar alt tip de consumabil nu poate fi folosit pentru a o inlocui.

De aceste detalii trebuie tinut neaparat cont atunci cand un anumit tip de imprimanta este achizitionat.

Simboluri cunoscute, dar care s-au pierdut

Stalpii de la intrarea la frizer. Stalpii originali sunt vopsiti cu rosu si alb. Rosul simbolizeaza sangele, bandajele sangerii. De-a lungul istoriei, clientii se asteptau ca frizerii sa faca mai mult decat sa tunda sau sa barbiereasca. Multi erau si chirurgi si operatiunile lor includeau si foarte mult… sange, evident. Oamenii credeau ca pot scapa de boli daca sangereaza iar tehnica era una foarte sangeroasa si mizerabila.

Frizerii tamponau rana deschisa de unde curgea sange cu servete albe, apoi le atarnau afara ca pe o forma bizara de divertisment. Daca era vant puternic, servetele cu sange ajungeau pe stalpi, de unde si simbolul actual. Semnul OK. OK inseamna, in acceptia generala, sunt in regula, in regula, sunt de acord cu… Insa trebuie sa aveti grija unde-l folositi pentru ca in multe tari nu are o conotatie atat de pozitiva. In multe tari, nu prea inseamna nimic. In multe tari europene, simbolul e ofensator, insemnand ca persoana spre care se indica e „zero”.

Mai rau, in unele tari mediteraneene si din America de Sud semnul este un simbol pentru… anus. Cu toate acestea, simbolul are si o puternica conotatie pozitiva, mai veche. Este un „mudra”, un gest ritual din budism si hinduism. Mai precis, e Vitarka mudra, mudra discutiei. Simbolistica sa este legata de invatare si motivare. Multe artefacte budiste, vechi sau noi, il infatiseaza pe Buddha facand acest semn.

Sute de anunturi de garsoniere de vanzare la cele mai bune preturi

Criza economica ne-a afectat pe toti, mai mult sau mai putin. Piata imobiliara a avut si ea de suferit enorm, preturile apartamentelor vechi au scazut, pretul celor noi la fel, inchirierile nu au mai fost asa de profitabile ca inainte. Tineri sau mai in varsta, oamenii au inceput sa nu mai faca fata intretinerii unui apartament de doua camere sau trei, sau patru, si au ales sa se mute la garsoniera. Pe de alta parte, afacerile cu garsoniere de vanzare au inceput sa mearga mai binisor de ceva timp poate si pentru ca preturile sunt cat de cat mai accesibile.

Decat sa mergi din usa-n usa sau sa vizitezi zeci de agentii imobiliare, mai simplu e sa te plimbi virtual prin zeci de site-uri de anunturi imobiliare cu garsoniere de vanzare, nu? Asa si-au spus si cei care sunt in cautarea de garsoniere pentru ca nu mai pot sa traiasca la doua sau trei camere, cautarile si accesarile de pagini web cu anunturi imobiliare fiind din ce in ce mai multe potrivit unor statistici recente. topimobiliare.ro, un portal web modern cu anunturi imobiliare actualizate minut de minut a fost special conceput pentru a veni in intampinarea exigentelor si nevoilor publicului care isi doreste sa gaseasca garsoniere de vanzare. Astfel, oferta lor cuprinde peste 500 de anunturi active din aceasta categorie, cu preturi foarte bune, exprimate in euro, detalieri la obiect ale fiecarei oferte, contactele la vedere ale agentiei sau proprietarului, o scurta descriere a ofertei. In plus, la fiecare anunt exista posibilitatea propunerii unui pret daca cel afisat este prea mare, negocierea fiind transparenta si reala, directa.

Anunturile de garsoniere de vanzare au si posibilitatea vizualizarii pe o harta interactiva a zonei exacte unde se afla garsoniera in orasul unde intentionati sa o cumparati-ofertele sunt din toata tara, asa ca probabil veti gasi imediat una chiar langa dvs.! De asemenea, exista si un camp special care specifica ultima actualizare a anuntului. Pentru a avea acces la postarea unui anunt pentru vanzarea unei garsoniere, daca esti proprietar sau agentie, trebuie sa te inregistrezi pe site completand formularul online corespunzator. Agentiile imobiliare nou inregistrate pe portal au un an de reclama gratuita, un alt motiv pentru topimobiliare.ro este printre cele mai vizualizate site-uri de profil la acest moment!

Cele mai ciudate superstitii din lume

Voalul de mireasa. Voalul miresei este un semn al puritatii si al credintelor religioase ale miresei. Insa pana sa ajunga la acest simbolism, voalul miresei a trecut prin perioade „grele”. A existat o vreme in trecut cand voalul miresei era facut doar pentru a ascunde fata acestei de privirile indiscrete ale mirelui. Era cazul doar in cadrul nuntilor aranjate, cand mirele trebuia tinut sa nu fuga de la nunta doar pentruc a mireasa nu era pe gustul lui.

In folcorul roman, voalul miresei avea ca unica destinatie sa indeparteze fortele raului de femeie. Ideea era ca fortele raului sa nu le recunoasca pe mirese. Au fost insa si perioade in care voalul miresei a fost considerat doar un accesoriu de umplutura, aruncat aiurea pe corpul miresei. Uneori, hainele aveau stilizate flacari stralucitoare pentru a alunga spiritele rele. Casele spiritelor. In Thailanda, proprietarii de case si birouri au propriile case ale spiritelor in gradina sau in spatele locuintelor. Casele in miniatura nu reflecta nicidecum casa originala, fiind doar niste „punti” in forma de casuta pentru spiritele care vor sa-si faca propria casa. Casele spiritelor sunt special confectionate si colorate pentru a le atrage si a feri casa reala de fortele raului si de probleme. In casele spiritelor se aduc ofrande de tot felul, mancare, bautura, diverse statuete, tocmai pentru ca spiritele sa se indure si sa pazeasca casa sau cladirea de birouri. Eclipsele.

In Nigeria, eclipsa nu e decat o materializare a furiei Fortei Divine impotriva unei natiuni pacatoase. Superstitia a intrecut orice limite in 2001, cand, in timpul eclipsei, musulmanii au atacat crestinii. Asa de puternice sunt aceste credinte ca autoritatile si guvernul au organizat campanii speciale de informare in 2006, cand a fost alta eclipsa, pentru a educa oamenii din Nigeria in privinta motivelor stiintifice care se afla in spatele producerii uneor eclipse totale sau partiale. Mai sunt si alte superstitii care au legatura cu eclipsele lunare si solare. In India se crede ca toata mancarea ramasa neconsumata pe timpul eclipsei trebuie aruncata pentru ca nu mai e sigura pentru a fi consumata. Superstitiile antice le includ si pe cele ale vikingilor, care credeau ca doi lupi uriasi tot alergau dupa Soare si Luna si le prind chiar atunci cand e eclipsa…

In China Antica, cand aveau loc eclipsele totale de Soare se credea ca un dragon a mancat si a inghitit Soarele in totalitate. De aceea, chinezii si vikingii faceau cat de mult zgomot puteau pentru a speria lupii si dragonii.

Supravegherea video

Odata cu venirea crizei economice, fie ca se observa sau nu, nu numai traiul a devenit mai greu, dar a crescut si rata infractionalitatii. De aceea, de exemplu daca aveti sunteti un mic sau mediu intreprinzator, este recomandat sa va supravegheati compania, mai ales in cazul asociatiilor comerciale, deoarece veti ramane surpinsi, daca nu stiti deja, cat de mult poate iesi pe minus la sfarsitul lunii daca nu iti supraveghezi cu atentie bunurile . De aceea, exista companii speciale ce se ocupa cu supraveghera video. Supraveghea video se imparte in supraveghere video interior (pentru care se folosesc camere supraveghere de interior) si supraveghere video exterior (pentru care se folosesc camere supraveghere de exterior). Pentru interior exista niste camere speciale, si pentru exterior de asemenea niste camere speciale, adapatate ambientului.

Supraveghere video interior 

De exemplu, intr-o societate comerciala, casierul este recomandat sa fie supravegheat video si anumite perimetre care sa acopere o suprafata cat mai mare. Camerele vor avea proprietati specifice, felul in care inregistreaza, perimterul pe care il pot acoperi, rezolutia cu care filmeaza (ceea ce poate fi destul de important in unele cazuri).

Supraveghere video exterior

Pentru exterior, camerele sunt diferite, si de obicei putin mai scumpe decat cele pentru interior, deoarece cele pentru exterior sunt mai rezistente si sunt construite pentru a rezista intr-un mediu mai putin benefic inregistrarii video. Deci cele mai multe dintre ele sunt rezistente la precipitati si la alte lucruri. Camerele acestea sunt de mai multe tipuri. De exemplu poti avea camere de supraveghere care doar transmit imaginea spre un monitor, fara sa inregistreze, si va fi mereu nevoie de un om anagajat care sa supravegheze acele monitoare. Totodata sunt camerele care si inregistreaza, mai recomandate de altfel deoarece de multe ori pot fi folosite inregistrarile ca si dovezi in cazul juridic, ori pentru acuzari etc. Camere care inregistreaza pot fi de altfel cuplate si ele la un monitor si sunt cel mai des intalnite si folosite. Supravegherea video a devenit o necesitate pentru companii, si insitutii publice si tot mai multe locuri de acest gen. Camerele de supraveghere video au fost de altfel introduse si in institutiile de invatamant din capitala, in locurile publice, in orase etc. Gasim camere video de supraveghere aproape peste tot, in mall-uri, in mijloacele de trasnport in comun, in metrou, in statiile de metrou, pe strada, si altele.

Montarea unor camere de supraveghere este destul de costisitoare, dar totusi este de preferat sa previi ceva decat sa te trezesti cu faptul deja intamplat, asa ca in cazul in care deja ai montat camerele de supraveghere este clar ca vei putea dormi mai linistit la noapte. Cu toate acestea, poti trai toata viata fara sa supraveghezi mica ta companie video si aceasta sa mearga fara probleme, cu toate acestea niciodata nu vei putea stii tu cum evolueaza lucrurile, si depinde si de natura firii pe care o ai, deci daca nu iti place sa iti atribui niste riscuri ce pot evitate atat de usor, solutia este sa iti supravghezi video bunurile. Bineinteles, in secolul acesta exista deja nenumarate moduri de a supraveghea bunuri si obiecte, nu numai cu camerele de supraveghere.

Ochii tai....

Asa cu o doza de melancolie, ascultam ''Ochii tai"

Eleganta si rafinamentul, atuurile unor invitatii de botez reusite

De obicei, la un botez se aduna multe familii pentru prima data de la nasterea copilului asa ca organizarea lui trebuie sa fie perfecta. Desi botezul e un eveniment putin mai intim decat nunta, invitatii trebuie sa fie pusi la curent cu toate informatiile necesare pentru a ajunge la timp si in locul potrivit in ziua cea mare. Informatiile importante sunt incluse in invitatii de botez, care pot fi formale sau mai fanteziste, creative.

Pe invitatie trebuie neaparat specificat numele copilului, numele parintilor, nasilor, locul si ora de desfasurare a botezului si a petrecerii de dupa marele eveniment. Cand vine vorba de alegerea unui anumit model de invitatii de botez, parintii se lovesc adesea de multitudinea de oferte si varietatea de tipuri si design-uri. Desigur, cei care nu au timp si nici prea multa inspiratie, pot alege invitatii de botez deja proiectate sau pot sa ceara unele complet personalizate, diferite.

Pe happycards.ro poti sa cumperi ce model de invitatie este mai potrivit pentru tine – ai peste 150 de modele diferite si ca design si din punct de vedere cromatic. De asemenea, trebuie sa fii atent si la tipul de hartie, la caractere, tipul de printare, culoarea hartiei si fotografia micutului, pentru ca invitatiile sa fie cat mai apropiate de viziunea ta despre cum arata invitatia perfecta. Solemnitatea momentului ii determina pe parinti sa prefere invitatii de botez elegante, in culori neutre, gri, alb sau bleu, roz. Pentru parintii mai extravaganti, se pot crea texte personalizate pentru interiorul invitatiei, foarte creative, se pot orna invitatiile cu mici bijuterii, cifre sau litere in relief, placute la atingere, sau mai simplu cu fundite personalizate cu diverse imprimeuri. Plicurile vor fi si ele la fel de importante, asa ca alegerea lor va fi la fel de grea – magazinul online amintit va pune la dispozitie multe modele interesante, cu personaje din desene animate sau personalizate, adaptate perfect tematic si cromatic invitatiilor.

De preferat ca inainte de a cumpara sa comandati o mostra, pe care happycards.ro o ofera cu cea mai mare placere – la fel si orice informatie sau neclaritate despre o viitoare comanda. In concluzie, cautati invitatiile de botez potrivite care sa anunte intr-un mod aparte evenimentul important din viata micutului.

Sindromul savantului si cateva povesti de viata uluitoare

Leslie Lemke. Lemke s-a nascut cu afectiuni grave la nivelul creierului, cu glaucom, care l-a transformat in nevazator, si cu paralizie cerebrala. Dupa sase luni, mama sa a hotarat sa-l dea spre adoptie si sa scape de el. O asistenta medicala l-a adoptat si l-a ajutat sa se dezvolte asa cum putea, insa fara a putea sa raspunda la vreun stimul extern.

Desi putea balbai ceva pe la doi ani, din cauza paraliziei cerebrale a devenit complet tacut. La sapte ani viata avea sa i se schimbe radical. Mama sa adoptiva i-a luat un pian-desi e total inexpresiv, fara nicio emotie si tacut, cand se vedea in fata pianului devenea alt om. La 34 de ani, dupa o evaluare psihiatrica riguroasa s-a constatat ca, printre altele, avea ecolalie si retard mintal moderat-sever, iar la nivel mintal, avea gandirea unui baietel de sapte ani. Cu toate astea, Leslie poate canta la vreo 12 intrumente si isi poate aminti perfect orice bucata muzicala pe care a invatat-o-odata a auzit o bucata dintr-o opera pentru 45 de minute, la radio si a reusit sa o cante perfect la pianul sau.

Jonathan Lerman. Tradus literalmente, numele sau inseamna „idiotul invatat”, ceea ce e o descriere lipsita de acuratete a unui savant genial, cu autism, dar cu un IQ de peste 150! Acum in varsta de 24 de ani, Lerman a inceput sa deseneze portrete de carbune cand avea doar 10 ani. Pana la 14 ani, operele sale au aparut la galeriile de arta din New York si s-au vandut cu peste 1.200 de dolari. Cand era micut, Lerman era prea tacut, asa ca mama lui l-a dus la doctor, unde a fost diagnosticat cu autism. Desi nu putea comunica in mod normal, abilitatea artistica i-a permis sa se exprime prin intermediul unui mediu vizual. Arta sa ar putea fi considerata uimitoare chiar si pentru o persoana sanatoasa, fara nicio dizabilitate.

Tom Wiggins. Cu totii cred ca am auzit de povestea incredibila a geniului muzicii clasice, Mozart, care, ascultand un cantec interpretat de tatal sau, pe cand avea doar patru ani, a reusit sa-l redea perfect la pian. Insa pun pariu ca nu stiti ca in 1892, un nevazator de 13 ani, pe nume Tom Wiggins, atinsese aceeasi performanta, insa cu doua melodii in acelasi timp. Nascut sclav, abilitatile sale au fost descoperite de stapanul sau alb, care l-a purtat prin sudul USA si a castigat cu el in jur de 18.000 de dolari pe an. In curand, Tom avea sa devina o adevarata senzatie, dupa ce a reusit sa invete sa repete orice fel de sunet auzea, indiferent ca era uman, non-uman sau animal. Credeti sau nu, Tom putea sa cante cu spatele la pian, putea interpreta cu o mana o melodie, cu alta alta melodie si o a treia melodie sa o cante cu voce tare.

Ce ai nevoie pentru a monta puffere pentru centrale termice?

Consum mai putin, apa incalzita mai repede si mai multa, disponibila intr-un timp mai scurt. Iata de ce tot mai multi proprietari aleg puffere pentru centrale termice pentru a profita la maximum de instalatiile de incalzire. Cei care au centrale pe lemne cu rezervor de acumulare sunt poate cei mai „vitregiti” pentru ca depind de lemne si de cantitatea consumata de centrala. Asa ca montarea unor puffere pentru centrale termice este inevitabila.

Piesele de mai jos sunt tot ce ai nevoie pentru o centrala pe lemne cu rezervor de acumulare pe care se monteaza un puffer. Multe dintre ele le poti gasi si pe shop-einstal.ro, cel mai bun si mai serios magazin online de profil. In primul rand, ai nevoie de un puffer din gama puffere pentru centrale termice pe care trebuie sa il alegi cu bagare de seama tinand cont de capacitatea si puterea centralei termice. Apoi iti trebuie un Laddomat 21, o instalatie pentru racordarea simpla si sigura. Laddomat 21 va mentine o incalzire optima a cazanului la temperatura standard de functionare, montarea lui facandu-se pe racordul retur al cazanului, pentru protejarea de socuri termice. Urmatorul pas e sa ai la dispozitie o vana cu trei cai care controleaza permanent apa calda si rece din sistemul centralizat de incalzire si doua termostate de imersie reglabile – pentru a masura temperatura apei din instalatiile casnice; unul comanda pompa de la laddomat, altul pe cea de circulatie spre interiorul casei.

Iti mai trebuie si un vas de expansiune, care nu e altceva decat un regulator de presiune pentru ca presiunea din puffere pentru centrale termice sa nu duca la accidente nedorite. Dupa ce s-au montat piese anterioare, mai avem nevoie de un termostat de ambianta pentru a seta temperatura dorita in casa si a controla centrala si mersul ei optim. Nu in ultimul rand, ai grija sa cumperi tevi de cupru si nu pexal si coturi si alte elemente metalice de legatura. Eficienta e mare. Cu mai putin de un cazan incalzesti casa la 23 de grade Celsius timp de 48 de ore! Si asta in incaperi neizolate pe interior si cu termopane simple.

Amurg de toamna - Lucian Blaga

O, sufletul! Să mi-l ascund mai bine-n piept şi mai adânc, să nu-l ajungă nici o rază de lumină: s-ar prăbuşi. E toamnă.