Japanese Schoolgirl Inferno

Marturisesc ca, uneori, nici eu nu reusesc sa ma inteleg. Pur si simplu nu-mi inteleg fascinatia pentru o carte anume, despre care n-am avut curaj sa vorbesc/scriu pana acum. Et voila!
Este vorba despre Japanese Schoolgirl Inferno: Tokyo Teen Fashion Subculture Handbook, scrisa de Izumi Evers, Patrick Macias si ilustrata de Kazumi Nonaka. Carticica asta de 140 de pagini este un ghid de moda (adevarate uniforme sociale) si make-up pentru adolescentele japoneze… sau japanese wannabe. De aici afli cu lux de amanunte fiecare pas pe care trebuie sa il faci pentru a fi o adevarata Gothloli, Ganguro Gal sau Para Para, de la hainele must-have pana la machiaj si genul de prieten cu care trebuie sa te afisezi in public.

Cultura japoneza tanara este o adevarata nebunie, pentru ca fiecare clasa respecta reguli si are un stil de viata bine stabilit. Pana si adolescentii (intarziati) Otaku, tocilari obsedati de Manga si computere, au o societate a lor si sunt mandri de stilul lor de viata - se aduna periodic, merg la “bordeluri” pentru Otaku, unde se joaca pe wii cu fetele de acolo sau primesc chiar un masaj… la degetele de la mana.



In fine, sa revenim la adolescente! In carticica sus-mentionata, spre deosebire de alte carti-ghid de acest gen, clasificarile sunt tratate foarte precis, cu poze si ilustratii colorate, plus indicatii pas cu pas pentru realizarea make-up-ului perfect, in functie de apartenenta. Vrei sa fii una dintre Gals? Super, tot ce ai de facut este sa urmezi pasii detaliati din handbook, printre care sa te bronzezi incredibil de mult, sa te machiezi strident, sa te imbraci foarte colorat, sa-ti faci un prieten cool si gata…esti si tu o Ganguro Gal!

Coperta exercita asupra mea aceeasi fascinatie de neinteles - o combinatie de urban, extrem, colorat, roz, girlish-kitsch. Ma intreb daca moda adolescentelor din Romania va… sau nu, de fapt nu ma mai intreb nimic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu