Cu ce culori redecoram casa in 2016?

Amenajarea si redecorarea casei de la zero este principalul tau obiectiv pe anul acesta si nu stii cam de unde ar trebui sa incepi si cum sa te organizezi? Nimic mai simplu. Tot ce ai nevoie este o firma de amenajari case care sa iti duca planul la bun sfarsit, si un concept de amenajare, fie ca este unul la care te-ai gandit si vrei neaparat sa il adopti pentru casa, fie ca este unul propus de un specialist in design interior.

Linia generala impusa de toti designerii de interior pentru 2016 este simplitate, liniste si aspect unitar, un decor ideal pentru un camin care ar trebui sa fie in primul rand un refugiu de la viata agitata cu care toti ne confruntam zilnic. Culorile calde, linistitoare sunt completate de texturi naturale si forme fine, iar obiectele de mobilier sunt perfect personalizate si intuitive. La capitolul culoare, anul 2016 apartine, potrivit Institutului Pantone, nu uneia ci a doua culori: roz Quartz si un bleu Serenity calm. Ca atare, firmele de tapet si de vopseluri pentru interior s-au grabit deja sa introduca in oferta nuante pastel de roz si bleu, cu accente metalice sau fara.

Producatorii din domeniul amenajari interioare au venit insa si cu alte propuneri de culoare, facand trecerea de la nuante reci de gri la tonuri calde de piatra si nuante de alb cat mai calde, toate inscriindu-se in linia generala de confort, caldura si simplitate acasa. Pentru spatiul baii vor domina in continuare nuantele de aur roz, alama cupru si aur galben. Designerii sugereaza asocierea acestora cu materiale cat mai naturale, precum lemn sau marmura pentru un look cat mai modern. Pentru dormitor sau chiar pentru living, cei mai indrazneti vor putea opta si pentru nuante calde de lila sau mov deschis si chiar pentru nuante de lavanda, la fel de calme si linistitoare.

Cei care nu accepta exclusiv tonuri deschise si pastel in casa si simt nevoia si de accente de culoare vor avea anul acesta la dispozitie albastrul marin si albastrul ocean, verdele army si verdele smarald. Arata perfect in zona de dining sau in camera de zi, pentru pereti accent.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu