Moda nu mai este de mult un subiect tabu. Se discuta despre moda, ne ajuta sa fim frumosi, sa iesim in evidenta, ne da o idee despre cum mai evolueaza societatea si in ce directie. De-a lungul timpului, moda a avut un numitor comun: imbracamintea. Ea reprezenta statutul social, il mai reprezinta si astazi, dar multi confunda haina cu personalitatea si asa apar tinute care nu au nicio legatura cu ce inseamna moda, exagerari ciudate si prostesti. De ce apar? Pentru ca nu mai stim astazi sa imbinam corect texturile, culorile, formele, marimile, din cauza ritmului alert, din cauza involutiei creierului gratie tehnologiei care ne-a determinat sa fim invatati cu totul „mura-n gura”.
Nu mai stim sa ne descurcam singuri, cautam „pa net” sa vedem cum se face un nod la cravata si cum se asorteaza ea cu o nuanta de la costum. Luam de „pa net” modele de rochii care spune nu stiu ce site de doi lei ca sunt la moda si daca zice Internetul e sfant-atentie! multi indivizi care scriu despre moda habar nu au ce inseamna aia moda, ce e cu ea, si scriu doar din nevoia de bani si atat, niste chestii „pescuite” de pe alte cateva site-uri straine…
Si mai este o problema. Exista asa de multe variante de imbinare a diferitelor articole vestimentare, asa de multe modele, haine, tipuri de incaltaminte incat greseala nu poate fi evitata. Tentatia e mare sa alegi dupa cum iti spune instinctul stricat deja de tehnologie, cum am vazut, sau dupa cum iti spune prietena cea mai buna care „stia ea mai bine, ca uite cum se uita baiatu’ de la trei la ea”. Cel mai important este sa asociezi moda cu eleganta, cu feminitatea, cu un stil propriu, cu frumusetea nefortata, sa alegi ceva ce ti se potriveste si nu ceva ce ti s-ar potrivi prin prisma imaginii pe care vrei sa o ai proiectata in mintea celor din fata ta.
Intr-un cuvant, moda are legatura cu ceea ce te avantajeaza pe tine. Trebuie sa stii ca, prin natura sa, moda are o tendinta de a exagera putin pentru a scoate in evidenta niste lucruri, o atitudine. Nu acelasi lucru trebuie sa-l faci si tu cand „vrei sa fii la moda”: vrei sa ai o tinuta perfecta, atunci analizeaza cu atentie corpul tau, vezi ce silueta ai, cam la ce varsta ai ajuns si cu ce ocaziei vrei sa porti un articol vestimentar. In ecuatia asta, trendurile nu prea au ce cauta daca vrei sa faci o figura buna oriunde te duci. Pe final, e bine sa stii un lucru: poti sa-ti insusesti „spiritul modei”, nu moda in sine, care trebuie privita cu scepticism, alese doar acele elemente care chiar sunt comune personalitatii tale, stilului tau…
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu