Cum sa folosesti un polizor unghiular pentru a fi mereu in siguranta?

Dupa ce ti-ai cumparat un polizor unghiular sau un flex iti dai seama ca e o unealta electrica destul de complicata si de periculoasa. Instructiunile putine si cartile tehnice care nu sunt chiar asa de accesibile pentru toti nu te ajuta prea mult sa te protejezi cat timp folosesti flexul. In continuare iti vor da cateva sfaturi de siguranta simple pentru a utiliza cat mai eficient noul tau flex. Un sfat important pe care trebuie sa il stii de la inceput este ca aparatoarea nu se va da jos niciodata, oricat de multe inconveniente ti-ar aduce. Aparatoarea va ajuta sa evitati accidente si fereste polizorul de contactul cu mana.

Cartea tehnica trebuie citita cu atentie pentru fiecare flex cumparat din oferta polizor unghiular, nu se va folosi flexul in alte activitati decat cele indicate de producator. Cand avem discuri blocate nu trebuie fortate, putem strica polizorul luat din oferta polizor unghiular si discul respectiv. De asemenea nu trebuie sa utilizam un anumit tip de disc nerecomandat pentru activitatile pe care urmeaza sa le facem. Foarte important este sa curatati flexul dupa fiecare folosire pentru a evita blocarea sa sau deteriorarea partilor active. In functie de modelul ales puteti avea flexibilitate mai mare cu modelul cu acumulator, insa mare atentie si la cum incarcati si cat de bine sunt izolate partile unde sunt acumulatorii care stocheaza energie electrica. Polizorul unghiular cu acumulator trebuie sa fie incarcat cum trebuie inainte de folosire, dar pentru a lucra fara intreruperi e de preferat cel cu fir, conectat direct la reteaua de electricitate.

Alt sfat important cand se lucreaza cu un polizor unghiular, atentie mare si la unghiul de folosire, niciodata nu incercati pozitii ciudate, urmariti cu atentie toate indicatiile vizuale din cartile tehnice. De fiecare data cand aparatul nu functioneaza in pozitia indicata este pericol va accidentati sau sa stricati materialele de prelucrat. Respectand aceste lucruri veti putea lucra mai eficient, in siguranta si veti proteja si aparatul pe care-l folositi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu