Povesti nestiute ale copiilor-supravietuitori de pe Titanic

Jean Hippach. Jean avea 16 ani si calatorea pe Titanic cu mama sa. In timpul coliziunii fata dormea. Cand lumea se agita si nava se scufunda s-a trezit. La inceput nimeni nu era alarmat de zgomotul de la lovitura, muncitorii care erau mai departe de zona lovita au mers la loc la culcare. Mama si fiica nu s-au urcat in primele barci pentru ca se gandeau ca sunt mai in siguranta pe cel mai impunator vas din vremea aceea. Unul dintre cei care lucrau pe Titanic le-a facut sa lase gandurile marete si sa se urce in barci. Dupa o explozie mare nava a inceput sa se scufunde si mai rapid si sa se faca bucati, asta a vazut fata din barca de salvare. Daca nu se urcau in barca numele femeii si al fetei ar fi fost acum pe lista celor decedati in tragedia din Atlantic.

Madeleine Violet Mellinger. Madeleine avea 13 ani cand Titanicul s-a lovit de aisberg. Era la clasa a doua, alaturi de mama sa. Spre deosebire de pasagerii care nu au auzit zgomotul prea puternic, fata era aproape de zona de impact si a fost trezista de bubuitura. Un barbat a trezit-o dupa ce a adormit la loc si a luat-o pe punte. Cand s-a vazut in barca fata a inceput sa se gandeasca la cei care nu aveau cum sa urce in barci si mureau nevinovati. Fata si-a mai amintit de tipete si de rachetele de semnalizare trase la disperare de pe Titanic. Copiii domnului Navratil. O poveste impresionanta despre bunatate, omenie si putin noroc. Noaptea scufundarii Titanicului. Domnul Navratil si cei doi fii micuti se aflau pe Titanic. Barbatul pierduse custodia copiilor in favoarea fostei sotii si a fugit cu ei in SUA. Cand a venit randul sau sa urce in barca a luat copii infasati bine, i-a sarutat si i-a dat cuiva din barca. Copiii au trait, tatal a murit. Cand i-au salvat cei care se ocupau de ei au vazut ca micutii stiu franceza si nu intelegeau engleza. O femeie a luat copiii cu ea in New York pana cand se lamurea ce era cu ei.

In Franta poza lor a ajuns in ziarele centrale, mama naturala i-a vazut si a mers la New York sa ii revendice. Apoi s-au intors in Franta. Ce sanse sunt ca mama sa fi vazut poza in ziar si micutii sa fi fost luati de o straina care sa se implice asa de mult? Zero, ar zice unii, 1000% ne-a dovedit viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu