Bolile dermatologice sunt printre cele mai usor de depistat, dar si cele mai neplacute pentru pacienti, pentru simplul motiv ca pielea nu poate fi ascunsa in totalitate de privirile indiscrete ale celor din jur. Negii sunt in topul afectiunilor dermatologice de care orice individ se teme, atat pentru ca sunt periculosi in functie de pozitia pe care o ocupa pe piele, dar si pentru ca se pot transmite foarte usor de la un pacient la altul.
Negii se manifesta in general prin niste proeminente cu o culoare mai palida sau care seamana cu pielea obisnuita, insa au o suprafata aspra. Problema cea mare la negi este ca ei pot „migra” dintr-o parte a corpului in alta doar printr-o simpla atingere involuntara. Tinerii si copiii sunt categoriile cele mai afectate de aceasta afectiune cutanata si asta pentru ca nu au mecanisme de aparare foarte bine puse la punct pentru a nu permite negilor sa se dezvolte. De obicei, ei apar pe fata si pe gat, dar si pe torace, genunchi, gat, maini, incheiteruile puminilor, antebrate - pot ataca chiar si unghiile si regiunile cutanate de sub unghie.
Cauzele aparitiei lor sunt discutabile, de la HPV, zgarieturi infectate, contactul direct cu un individ care are negi. Un tratament negi e recomandat doar atunci cand acestia nu au disparut si s-au inmultit haotic, creand astfel un disconfort psihic si fizic.
La Clinica Hebra Dermatologie puteti scapa rapid de negi prin tratament si procedee complexe de chirurgie dermatologica aplicate cu succes de cei mai buni specialisti. Tratarea negilor poate incepe cu solutii sau creme care se aplica direct, acestea distrugand radacina si lipsind formatiunea cutanata de alimentarea cu substante din straturile inferioare ale pielii.
Daca varianta aceasta de tratament nu da rezultate, se va trece la crioterapie, adica aplicarea de azot lichid cu ajutorul unui aplicator de titan direct pe neg. Crioterapia da rezultate evidente in cazul negilor din zonele genitale feminine si masculine, la copii si pentru negii de pe fata si maini. In urma crioterapiei se formeaza o crusta ce nu trebuie eliminata, vindecarea avand loc de abia dupa 14 zile.
Pe de alta parte, chiuretajul si cauterizarea sunt doua tipuri de tratament mai invazive, insa cu rezultate mai bune. Electrocauterizarea se face sub anestezie, nu este un procedeu dureros, nu necesita pregatiri speciale ale zonelor afectate, iar dupa cautarizare are loc chiuretarea si eliminarea completa a negilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu