Cum sa ne asortam manichiura in functie de simbolurile ei

Culorile sunt destul de variate in prezent sau cel putin nuantele lor, si daca avem dorinta de a ne face manichiura cu o oja semipermanenta atunci trebuie sa fim atente la ceea ce alegem. De exemplu, albastru este culoarea considerata ca fiind cea mai apropiata de spirit. Spre deosebire de rosu, el da impresia de rece si ii predispune pe cei mai multi oameni la meditatie. Specialistii in psihologie abisala il asociaza cu „relaxarea spirituala, cu un mod de viata linistit, usor si cumpanit”. Este culoarea Cerului, asociata in Egiptul antic cu Zeul Cerului, Ammon. G Heinz-Mohr numeste albastrul culoarea cea mai adanca si cea mai imateriala, transparenta vidului care va veni: in aer, in apa, in cristal si in diamant. De aceea albastrul este culoarea boltii ceresti.

Verdele are sub aspect simbolic - ca majoritatea culorilor, doua valente, cuprinse intre „verde ca muschiul”, cu valoare pozitiva si „verde ca veninul”. In simbolistica populara verdele inseamna speranta, iar visele in care verdele joaca un rol sunt interpretate pozitiv in China, si nu numai:” Acolo unde verdele rasare, acolo este pur si simplu natura, acolo este dezvoltarea naturala...trairea primaverii”. Culoarea violetelor, obtinuta prin combinarea albastrului cu rosul  simbolizeaza traditional spiritualitatea asociata cu sangele jertfei. In limbajul liturgic uzual ea este asociata cu penitenta, cu pocainta si cu reculegerea. Cele doua culori de baza din care este alcatuita, in proportii egale, simbolizeaza uniunea dintre intelepciune si iubire; in vechile imagini ce redau patimile Mantuitorului, acesta poarta o mantie violeta.

Violetul este totodata culoarea folosita in biserica in perioada de reculegere din postul Craciunului. O alta nuanta, dar cu tenta mai spre rosu, este purpuriul mantiilor imparatilor antici si vesmintele de gala a celor bogati, obtinut din secretia corpului a doua specii de melci marini si extrem de costisitor, de aceea stofele purpurii erau un pretios simbol al starii sociale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu