Perlele maturitatii

La sfarsitul liceului, toti elevii au de trecut un prag: examenul de bacalaureat, sau cum se mai numeste “examenul maturitatii”. Este o etapa inevitabila din viata fiecaruia. Insa, aceasta nu inseamna ca toti liceeni sunt pregatiti si au invatat indeajuns pentru a lua o nota buna si a nu se face de ras.
Ca in fiecare an, la proba de Limba Romana, elevii dau dovada de o imaginatie bogata, astfel incat la subiectul creativitatii acestia scriu pe foaia de examen tot felul de “perle”.
In anul 2014, Mihai Eminescu i-a cam incurcat pe elevi mai mult decat se asteptau. Profesorii care au corectat au motive sa rada si s-au amuzat din cauza a ceea ce au scris unii liceeni. Perlele pe care ei le-au scris probabil nu le lor aduce nota maxima, dar sa tinem cont ca profesorii puncteaza si imaginatia.
Cei mai multi elevi au abordat poezia “Luceafarul” de Mihai Eminescu. Cateva dintre perlele pe care le-au scris cu privire la aceasta, sunt:
-  “Catalina a avut tupeul sa-l refuze pe Luceafar”;
-“Luceafarul dornic de razbunare, ii prinde pe cei doi indragostiti si ii invaluie in ura pe care acesta a cuprins-o fiind tradat de Catalina”;
-“Eminescu e cel mai mare romancier din literatura romana, avand poezii precum: Luceafarul…”.
Nu numai partea creativitatii a fost o piedica pentru elevi, ci si explicarea rolului cratimei. “Rolul cratimei face pauza intre “cate” si numarul hartiilor”, aceasta fiind una dintre expicatiile scrisa de un candidat la examen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu