Lucruri ciudate care ar putea cauza moartea prematura

Mancatul de cereale din abundenta. Da, stim ca cerealele integrale si de orice fel sunt bogate in fibre, sunt bune pentru intestine, pentru organism, medicii le recomanda. Toate cerealele si granele contin fitati, care blocheaza absorbtia de minerale esentiale ca fierul, magneziul, zincul, calciul. Osteoporoza, diabetul, anemia nu mai sunt asa de usor de prevenit daca mineralele nu se mai gasesc in corp in cantitatile necesare. Inhibarea absorbtiei de zinc poate duce si la scaderea apetitului sexual.

Chiar daca luam vitamine din suplimente alimentare, tot nu compensam deficitul cauzat de mancatul de cereale integrale. Cerealele integrale, in special graul, au legatura si cu dezvoltarea unor boli autoimune. Lectinele care se gasesc in grau pot provoca aparitia lupusului, hipotiroidiei, eczemelor, si altor boli ale sistemului imunitar. Somniferele. Multi care sufera de insomnie iau la somnifere pana cand pica de somn si se pot odihni bine. Studiile demonstreaza insa ca somniferele pot cauza moartea prematura-procentul celor care se expun acestui risc este de cinci ori mai mare in cazul celor care iau somnifere.

Chiar daca se iau mai putine somnifere, tot nu scade riscul-se mentine de 3.6 ori mai mare decat in cazul celor fara pastile de dormit. Cei care ajuns la 132 de pastile pe an pot face si cancer, pot muri prematur, asa ca mai degraba ceai de tei, alte tipuri de ceaiuri pentru sistemul nervos, decat somnifere care te duc la moarte sigura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu