Ajuta-ti copilul sa faca sport!

Oricine a vazut copii la locurile de joaca, stie ca cei mai multi dintre acestia sunt in mod natural activi fizic si adora sa se deplaseze. Insa, ceea ce este din ce in ce mai evident este faptul ca sportul poate ajuta copiii si ii poate duce la o durata de viata mai mare sau un stil de viata mai bun. Pe masura ce cresc, toate aceste lucruri pot fi o provocare, mai ales pentru cei care erau obisnuiti cu activitatile energice de zi cu zi.

Motivele pot include cresterea cererilor la scoala, lipsa unui model activ in viata lor, programul de lucru aglomerat din familie sau chiar dependeta de tehnologie. Uneori, indiferent daca acestia au timpul si dorinta necesara de a fi activi, parintii nu se pot simti confortabil permitandu-le sa calatoreasca liberi prin parc, asa cum o faceau ei odata. Acum exista mult mai multe pericole in jur si prin urmare, oportunitatile lor ar putea fi limitate. In ciuda acestor obstacole, parintii pot insufla totusi o pasiune pentru activitatile sportive si pot sa isi ajute copiii, facand abatere pentru cateva minute de la rutina lor zilnica sau suplinind prin efoturi finaciare, acolo unde exista potential. Fie ca este vorba de 10 minute in plus la joaca sau de achizitionarea unui trening copil ieftin, doar pentru a se mai misca putin, este important sa se acorde o atentie sporita unor astfel de activitati. Acest lucru poate stabili modele sanatoase si increzatoare, care vor dura pana la maturitate.

Cand copiii sunt activi, corpurile lor pot face lucrurile pe care le doresc, bucurandu-se si de un organism sanatos in acelasi timp. De ce? Pentru ca exercitiile fizice regulate ofera aceste beneficii:

  • muschi puternici si oase 
  • controlul greutatii 
  • riscul scazut de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 
  • dorm mai bine au o perspectiva mai buna asupra vietii 
  • lipsa comoditatii si a sedentarismului 

Copiii sanatosi si activi fizic sunt mult mai susceptibili de a fi motivati academic si antrenati catre succes. Sa nu uitam ca si competenta fizica construieste stima de sine, indiferent de varsta practicantului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu