10 sfaturi pentru pescarii incepatori

Daca esti novice intr-ale pescuitului, atunci iti recomandam o lista cu 10 trucuri esentiale pe care orice pescar incepator trebuie sa le stie. Pentru ca eventuale cumparaturi ar putea fi necesare cauta un magazin de pescuit cu accesorii si scule originale. In acest fel, esti sigur ca investitia ta este una profitabla pe termen lung.

1. Ora potrivita

Ora la care mergi la pescuit este critica pentru succesul excursiei tale. Chiar daca ai locul si echipamentul corespunzatoare, s-ar putea sa nu prinzi nimic daca pescuiesti in momente neadecvate din zi. Cea mai buna perioada pentru pescuit in timpul primaverii este dimineata, inainte de rasarit, sau seara, inainte de apusul soarelui. Momentul propice in timpul verii este noaptea, dar sezonul cel mai bogat pentru pescuit incepe toamna, pestii avand nevoie de o cantitate mai mare de hrana ca sa se pregateasca pentru iarna.

2. Intelege practicile de baza

Daca nu ai mai fost pana acum la pescuit, poti sa incepi prin a insoti un prieten mai experimentat care sa te ajute in caz ca intampini dificultati. Familiarizeaza-te cu domeniul si invata macar activitatile esentiale: sa pui momeala in carling, sa arunci undita, sa legi un carlig, etc. Exista numeroase carti despre pescuit pe care le poti frunzarii pentru a te pune in tema.

3. Alege echipamentul potrivit

Daca esti la inceput, cumpara o mulineta usor de folosit pana prinzi mai multa experienta. Daca nu stii ce sa alegi, cere sfaturi la magazinul de pescuit sau verifica forumurile de pescari.

4. Locul unde pescuim

Pescuitul in apa dulce are provocarile sale, fie ca vorbim despre apa statatoare sau curgatoare. Fiecare mediu are propriul ecosistem si structura. Sa cunosti habitatul pestilor si cum se comporta acestia te ajuta sa ii gasesti si sa ii prinzi mai usor.

5. Tinuta corespunzatoare

Fiindca stai adesea pe malul apei, cizmele de pescuit sunt o necesiate. Ele iti vor folosi mai ales atunci cand trebuie sa intri in apa in mod neasteptat. Daca nu ai cizme, poarta incaltari cu talpa plata, care nu aluneca. Sandalele si slapii nu sunt recomandati. Totodata, imbraca mai multe straturi de haine, caci vremea s-ar putea sa varieze destul de mult de-a lungul zilei.

6. Ia mancare cu tine

Cum este printre primele excursii de pescuit, probabil o sa durere ceva mai mult pana prinzi suficienti pesti. Ca sa nu suferi de foame sau sa pleci acasa fara nici o prada, e bine sa ai pranzul cu tine.

7. Spray tantari

Aproape de apa inseamna si aproape si de insecte, in special tantari, asa ca daca nu vrei sa te scarpini incontinuu, poti sa aduci cu tine un spray anti-tantari.

8. Momeala

Una dintre deciziile importante cand vine vorba despre pescuit este ce momeala folosesti. Intreaga idee din spatele acesteia este sa ademenesti pestele si sa il faci sa isi doresca momeala. Alegerea potrivita poate face diferenta dintre succes si esec la pescuit.

9. Cu copiii la pescuit

Daca trebuie sa acorzi mereu atentie celor mici, incearca sa nu ii aduci cu tine la pescuit. Genul acesta de hobby necesita concentrare si rabdare, iar copii se plictisesc repede si nu vei avea o prada prea consistenta daca esti preocupat mereu de altceva.

10. Atentie la manuire

Cei mai multi pesti pe care ii prinzi de la mal nu au dinti ascutiti, dar sunt acoperiti de aripioare spinoase. Prinde pestele delicat, dar ferm si foloseste clestisori cu varf ascutit pentru a indeparta carligul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu