Nu mai vrei sa cauti loc munca Timisoara? Devino freelancer si castiga cat doresti tu

A fi freelancer este o postura privita oarecum diferit in Romania. Multi considera ca freelancerii sunt niste oameni care nu au fost in stare sa isi tina un loc munca Timisoara, care au avut poate pretentii financiare prea mari sau nu s-au putut adapta mediului de lucru si au fost nevoiti sa isi faca propria afacere. Nimic din toate astea nu e adevarat.

Un freelancer este acea persoana care are o specializare care ii permite luxul sa nu mai depinda de sef si de echipa si sa-si stabileasca propriile prioritati si propriul program in functie de nevoile sale financiare si de obiectele pe care vrea sa le atinga. Spre deosebire de un loc munca Timisoara standard, freelancerul poate sa-si ia concediu cand vrea, poate lucra si 24 de ore in continuu, poate sa stea in week-end si trei luni, poate sa munceasca o luna pe an si restul sa stea prin baruri si cafenele. Pentru un freelancer care nu mai e legat de loc munca Timisoara adaptabilitatea este marea sa arma, putand sa isi regandeasca strategiile din mers, sa obtina doar ceea ce si-a propus si sa nu depinda niciodata de parerea altora sau de decizia echipei. Cei care aleg calea freelancer-ului pot sa fie foarte creativi, inoveaza, invata mult, se perfectioneaza, sunt adeptii invatatului rapid si sigur prin practica si nu stau niciodata sa fie prinsi pe picior gresit si fara un raspuns la o intrebare esentiala care priveste domeniul lor. Si salariul depinde foarte mult de ce si-a planificat un freelancer si ce isi doreste sa obtina la finalul unui proiect unde se baga.

El si-l poate creste, poate sa decida daca vrea sa stea cateva luni fara sa lucreze pentru ca si-a indeplinit „norma” cu o luna inainte. Pe de alta parte, munca depusa ca freelancer e mult mai multa, stresul mai mare, marginalizarea intervine si ea pentru ca petreci mult timp singur, veniturile fluctueaza sau dispar cand te astepti mai putin. Una peste alta, freelancer nu e un job chiar asa de rau daca stii sa te descurci si ai deja clienti care te cauta si care iti promoveaza serviciile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu