Cum alegem ceasuri dama? In functie de tinute, de stil sau de eveniment?

Orice femeie stie ca atunci cand vrea sa arate impecabil trebuie sa aiba o imbracaminte adecvata, eleganta si accesorii pe masura importantei aparatiei sale. Ceasurile sunt printre cele mai simple si mai la indemana accesorii pentru completarea tinutelor si evidentierea unor maini superbe, unui aspect ingrijit. In prima faza ceasuri dama sunt bijuterii foarte cautate si mereu la moda, asortate de minune cu tinutele din fiecare zi sau cu cele de la evenimente speciale. Insa nu trebuie sa scapam din vedere si utilizarea lor practica, respectiv indicarea orei exacte la care are loc un anumit eveniment important.

Cand cumparati un ceas pentru a-l purta, sa spunem, la o seara de gala, trebuie sa va ganditi la mecanismul pe care-l va avea si ce asteptari aveti de la el, la forma, curea si functii speciale, culoare sau stil. Ceasul se alege in functie de personalitatea si de circumstantele in care va fi folosit, dar si in functie de mecanismul sau, care poate fi pe baza de quartz, mai ieftin si mai precis sau poate fi mecanic, mai scump, dar mai rezistent in timp. Intretinerea unor ceasuri dama este mai usoara daca au mecanism cu quartz, in vreme ce mecanismele cu rotite sunt mult mai greu de pastrat in conditii optime de functionare. In privinta formei si stilului, pentru persoanele dinamice, care adora tinutele office, dar vor ceasuri care sa poate fi purtate si la tinute casual foarte elegante, ar merge foarte bine unul cu bratara metalica, cromatica simpla, auriu sau argintiu, asortat de minune cu orice tinuta. Forma trebuie sa fie neaparat rotunda si poate fi infrumusetata cu niste cristale dintre cele mai scumpe.

Sunt si doamne care prefera ceva mai simplu, dar elegant, asa ca e bine sa aleaga un ceas simplu mecanic, care doar indica ora, nu are functii suplimentare si are culoare neutra. Cureaua trebuie sa fie din piele, forma poate fi ovala sau rotunda. Daca vreti functii speciale, cele mai des intalnite sunt cronograful, tahimetrul sau calendarul, dar in acest caz, ceasul poate fi din plastic sau cu o culoare metalizata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu