Tractoarele, utilajele agricole indispensabile pentru recolte bogate si sanatoase

Cine are o suprafata mare de teren pe care a cultivat diverse cereale nu are cum sa se descurce la muncile campului fara niste utilaje eficiente si simplu de manevrat: tractoare. Tractoarele sunt folosite atat pentru a tracta diverse obiecte grele, dar si pentru a usura operatiunile sezoniere de pe terenurile cultivate. De regula, se utilizeaza tractoare pentru lucrari generale din ferme si pentru activitatile necesare exploatarilor agricole.

Multe modele au injectie de tip common rail, au sisteme de post-combustie a gazelor de esapament, acceleratie rapida si motoare puternice pentru a se deplasa rapid pe distante lungi. Tractoarele fac fata fara probleme unor operatiuni precum intoarcerea fanului sau maruntirea pamantului arat, cunoscuta si sub numele de grapare. Tipurile noi de tractoare nu fac zgomot mai deloc, cabina are sistem pneumatic de suspensie, este dotata cu aer conditionat, comenzi amplasate la indemana si instrumente de bord pe coloane de directie usor de urmarit. Exista si un al doilea scaun, care poate fi pliat pentru a se intra si a se iesi rapid din tractor. Geamurile transparente si de calitate asigura o operare facila si control total asupra actiunilor executate pe camp.

Pe un tractor se pot pune incarcatoare frontale, cuplaje, prize de putere sau diverse anvelope mai puternice si mai blande cu solul. Cabinele pot fi personalizate si ele cu monitoare performante si conectori tip ISOBUS, pentru un transfer de date rapid si eficient intre tractor si implement. Anvelopele tractoarelor pot fi inlocuite oricand cu unele agricole care sa nu distruga pamantul si sa nu compromita recoltele. Eficienta tractoarelor e data si de cat de repede se misca pe teren si pot aplica diverse operatiuni asupra solului, dar si de randamentul si rezistenta in timp la uzura fizica si morala. Intrucat tractorul e foarte folosit pe terenurile agricole, piesele de schimb trebuie sa fie mereu pregatite pentru a fi inlocuite si a continua munca la camp, asa ca trebuie investit si in accesorii si in service.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu