Infiintarea unei firme de curier rapid, o afacere profitabila chiar si pe timp de criza

Vestea buna este ca, desi sunt destul de multe firme de curier rapid care activeaza deja pe piata, per ansamblu piata nu a ajuns la saturatie. In fiecare an, serviciile de curierat rapid aduc cu pana la 40% mai multi bani decat in anii precedenti, ajungandu-se ca piata in sine a acestor servicii sa fie cel mai bun barometru pentru estimarea dezvoltarii economice. Exista insa si o problema in toate aceste date atat de idilice. Daca avem cerere mai mare de servicii prestate de firme de curier rapid, atunci concurenta va fi acerba si firmele vor ajunge mai greu la clientii doriti.

Cu toate astea, daca porniti o afacere in domeniul acestui tip de servicii nu va trebuie logistica foarte scumpa, tot ce e nevoie fiind cateva masini sau biciclete, motoscutere, un sediu de inchiriat si personal suficient pentru livrarea rapida a comenzilor. Toate acestea sunt completate cu telefoane mobile si cateva statii de emisie - receptie, si afacerea cu servicii de curierat rapid e perfect functionala. De remarcat ca discutam despre aceste aspecte si dotari minime doar in cazul unor firme de curier rapid mai mici, pentru ca firmele care vor acoperire nationala si internationala vor trebui sa investeasca si mai mult. Amortizarea investiilor initiale depinde insa foarte mult de cati clienti reusesti sa atragi si, bineinteles de calitatea serviciilor prestate. Nu ai cum sa te astepti la profit si recuperarea investitiilor daca nu prea ai oameni si logistica, si nici nu-ti faci treaba cum trebuie, e firesc. Profitul obtinut poate ajunge si la 30% pe an, dar acest procent se poate modifica in functie de vanzari. Singurele si cele mai mari cheltuieli care pot opri recuperarea investitiei initiale sunt cele cu benzina si angajatii, salariile si primele.

Per total, afacerea cu firme de curierat rapid merge si va continua sa mearga atata timp cat stiti exact cum sa investiti si in ce anume sa investiti pe termen mediu si lung.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu