Oamenii care au ochii caprui au timpi de reactie mai buni

Timpii de reactie umani si anumite tipare de performanta in cazul unor anumite sarcini variaza in functie de culoarea ochilor. In urma unor teste facute pe 44 de barbati si 82 de femei s-a descoperit ca indivizii cu ochi de culoare inchisa reactionau mult mai prost la stimuli simpli si timpii de reactie erau mai mici. Si testele complexe pentru studierea timpilor de reactie au dovedit acelasi lucru.

Irisul de culaore inchisa indica reducerea timpilor de reactie in sarcini care implca viteza de raspuns fara acuratate. Indivizii cu ochii albastri pot sa aiba timpi de reactie foarte buni in sarcini care presupun gandire pe termen lung, cum ar fi strategii. Trasaturile interrelationale si culoarea ochilor au un rol esential in aparitia acestui delay. Nivelul de melanina din creier poate avea legatura cu nivelul de melanina din ochi, influentand diverse raspunsuri. Sensibilitatea la lumina poate fi un alt factor care determina astfel de relatii intarziate. Corneea este fara sange insa e sensibila. Ciudat sau nu, corneea este singura zona din corpul uman fara vase de sange. In schimb, corneea primeste toti nutrientii de care are nevoie prin canalele lacrimale, este sensibila, are foarte multe celule nervoase si abilitatea de a proteja ochiul si de a refracta lumina pentru o vedere clara.

O cornee curata este esentiala pentru a putea vedea bine si nevoia de claritate rezida undeva in afara lipsei de irigare. In ciuda faptului ca nu gasim nici un vas de sange la nivelul sau, corneea este plina de nervi. Orice rana sau lovitura provoaca dureri uriase si stricaciuni care nu pot fi reparate. Cea mai periculoasa este lovirea sau ranirea unei zone din interiorul corneei care regleaza fluxul de lichid care se acumuleaza permanent si trebuie drenat. Daca nu ar exista acest control, lichidul adunat in exces ar duce la edem corneal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu