Viata sanatoasa, cu fiecare picatura. Incearca si tu ulei de nuca!

De cand au descoperit cat de bune sunt uleiurile extravirgine, presate la rece, romanii sunt dispusi sa experimenteze oricare dintre variante pentru a profita din plin de beneficiile acestora. Alaturi de uleiul extravirgin de masline, obtinut prin presare la rece, deja folosit pe scara larga si la noi in tara si comercializat intr-o varietate de forme, uleiul de nuca ar trebui sa fie cel putin la fel de cautat, avand in vedere proprietatile sale miraculoase.

Cu un gust placut si o aroma delicata, uleiul de nuca este obtinut dintr-un fruct care se gaseste si la noi in tara, nu este rafinat chimic, nu are conservanti, este concentrat si se foloseste atat pentru asezonarea si diversificarea gustului salatelor, cat si pentru cosmetica sau rezolvarea unor probleme de sanatate. O marca populara de ulei obtinut din nuci prin presare la rece este Cardinal, un brand care comercializeaza numai uleiuri naturale, uleiuri extravirgine presate la rece. Uleiul Cardinal este obtinut din miezul de nuca dupa ce acesta a fost uscat, pastreaza aroma de nuca, are acizi grasi polinesaturati, acizi esentiali, fiind recomandat in primul rand celor care au probleme cu sistemul cardio-vascular, cu inima si circulatia.

Mai bun decat uleiul de soia, acest ulei de nuca poate fi luat in cure de 1-2 linguri/zi pentru reducerea nivelului de colesterol din sange, pentru bolile sistemului digestiv, ulcer sau constipatii, de pilda, dar se foloseste si pentru prevenirea caderii parului sau afectiunile hepatice, varice. Trateaza cu succes anemia si rahitismul la copii, ajuta sistemul osos sa isi pastreze integritatea si este ideal pentru frectiile de relaxare sau pentru reducerea durerilor locale determinate de probleme musculare. Dar uleiul de nuca nu e utilizat doar in medicina, ci si in bucatarie, un loc unde isi face foarte bine treaba in cazul dressing-urilor, asezonarilor sau deserturilor sau delicioaselor fripturi slabe. Merge de minune in salatele proaspete, in sosuri, bucataria asiatica e „topita” dupa el. Este folosit si pentru infrumusetarea si intretinere in cosmetica. Inmoaie pielea, o regenereaza si o tonifica, dar este bun pentru hidratarea pielii din zonele mai sensibile, sporeste bronzul, il intensifica.

Asadar, uleiul de nuca Cardinal este un ulei extravirgin esential pentru sanatate si diete, usor de procurat si cu niste calitati pe care cu greu le poti gasi la alte tipuri de uleiuri comune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu