De ce sa gatesti?

Gatitul nu este plictisitor, desi multe persoane pot avea pareri diferite in acest sens. Totusi, prepararea mancarurilor poate fi un hobby, practicat nu doar de oameni care nu au ce face cu timpul lor sau de oamenii saraci, care nu au bani sa mearga la restaurant. Din ce in ce mai des vedem cum oameni de toate varstele, toate natiunile gatesc…din placere, din pasiune, indiferent de rasa. In ziua de azi, cand vrem totul cat mai repede, multe persoane cauta sa manance la restaurant.

Da, este relaxant, dar nu intotdeauna avantajos atat pentru buzunar, dar si pentru sanatate. Trebuie sa ai grija sa alegi bine localurile, pentru ca mai apoi sa nu te trezesti cu toxinfectie alimentara. Desigur ca este placut din cand in cand sa gusti lucruri noi, sa iesi in oras si sa te relaxezi. Recomand mersul la restaurant, dar nu in exces. Cred ca trebuie sa punem mai mult accent pe gatit. Mancarea sanatoasa in casa, nu cumpararea unor alimente procesate, punerea acestora in cuptorul cu microunde si gata, am gatit. Nu asa!! Trebuie sa gasim pasiunea pentru gatit, pentru ca este o activitate interesanta. Nu este plictisitor, precum multi ar putea crede; imaginatia ta lucreaza in timp ce amesteci morcovul cu marul. De asemenea, poti sa te joci cu condimentele preferate, cu alimentele la care nu ai renunta niciodata, si astfel creezi ceva ce iti place.

Poti sa creezi ce vrei tu, numai sa ai rabdare si pasiune. De astazi, haideti sa ne reapucam de gatit, sa incepem cu salate, supe, peste si alte alimente sanatoase si usoare, pana ajungem la fripturi si torturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu