Traditii iesite din comun care erau menite sa faca bine

Stupul de albine Yanshui si festivalul rachetelor cu stupi. Nebunesc este un cuvant prea simplu pentru a descrie oroarea care are loc anual la festivalul de rachete cu stupi din districtul Yanshui, Tainan, Taiwan. Ritualul cu stupi de albine face parte din traditiile asociate inceputului noului an chinezesc. Sarbatoarea este unica si foarte periculoasa. In traditia greceasca, razboiul rachetelor viza clopotele bisericilor si nu ranea pe nimeni. Oamenii trec pe langa sticlele cu amestec explozibil si stupi de albine, incercand sa fie loviti de cat mai multe ori.

Cu cat esti lovit de mai multe ori, cu atat vei fi mai norocos in anul ce vine. Desi este foarte inspaimantator, oamenii nu regreta ca fac acest lucru si incearca sa fie cat mai aproape de explozii. Oamenii isi iau masuri de precautie si isi pun costum de protectie si masti ca sa nu sufere arsuri. Unii isi pun pe ochi proasoape ca sa se protejeze. Multi indivizi sunt raniti grav si au nevoie de asistenta medicala. Festivalul a inceput ca un raspuns la epidemia de holera care a devastat orasul cu 200 de ani in urma. Pentru a alunga spiritele rele care adusesera holera, rezidentii au reusit sa provoace un foc urias prin care sa invoce protectia zeilor.

Epidemia a inceput sa dea inapoi, oamenii se vindecau, asa ca festivalul rachetelor a devenit o sarbatoare anuala care aduce noroc tuturor celor care iau parte la ea. Asadar, multi dintre noi credem ca traditiile sunt funny si nu ne pot face rau, ca ne aduce noroc doar daca le tinem cu sfintenie, insa in lume sunt destule traditii care nu au nimic de-a face cu acest tip de gandire, dupa cum am vazut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu