Ce ai nevoie pentru a monta puffere pentru centrale termice?

Consum mai putin, apa incalzita mai repede si mai multa, disponibila intr-un timp mai scurt. Iata de ce tot mai multi proprietari aleg puffere pentru centrale termice pentru a profita la maximum de instalatiile de incalzire. Cei care au centrale pe lemne cu rezervor de acumulare sunt poate cei mai „vitregiti” pentru ca depind de lemne si de cantitatea consumata de centrala. Asa ca montarea unor puffere pentru centrale termice este inevitabila.

Piesele de mai jos sunt tot ce ai nevoie pentru o centrala pe lemne cu rezervor de acumulare pe care se monteaza un puffer. Multe dintre ele le poti gasi si pe shop-einstal.ro, cel mai bun si mai serios magazin online de profil. In primul rand, ai nevoie de un puffer din gama puffere pentru centrale termice pe care trebuie sa il alegi cu bagare de seama tinand cont de capacitatea si puterea centralei termice. Apoi iti trebuie un Laddomat 21, o instalatie pentru racordarea simpla si sigura. Laddomat 21 va mentine o incalzire optima a cazanului la temperatura standard de functionare, montarea lui facandu-se pe racordul retur al cazanului, pentru protejarea de socuri termice. Urmatorul pas e sa ai la dispozitie o vana cu trei cai care controleaza permanent apa calda si rece din sistemul centralizat de incalzire si doua termostate de imersie reglabile – pentru a masura temperatura apei din instalatiile casnice; unul comanda pompa de la laddomat, altul pe cea de circulatie spre interiorul casei.

Iti mai trebuie si un vas de expansiune, care nu e altceva decat un regulator de presiune pentru ca presiunea din puffere pentru centrale termice sa nu duca la accidente nedorite. Dupa ce s-au montat piese anterioare, mai avem nevoie de un termostat de ambianta pentru a seta temperatura dorita in casa si a controla centrala si mersul ei optim. Nu in ultimul rand, ai grija sa cumperi tevi de cupru si nu pexal si coturi si alte elemente metalice de legatura. Eficienta e mare. Cu mai putin de un cazan incalzesti casa la 23 de grade Celsius timp de 48 de ore! Si asta in incaperi neizolate pe interior si cu termopane simple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu