Supravegherea video

Odata cu venirea crizei economice, fie ca se observa sau nu, nu numai traiul a devenit mai greu, dar a crescut si rata infractionalitatii. De aceea, de exemplu daca aveti sunteti un mic sau mediu intreprinzator, este recomandat sa va supravegheati compania, mai ales in cazul asociatiilor comerciale, deoarece veti ramane surpinsi, daca nu stiti deja, cat de mult poate iesi pe minus la sfarsitul lunii daca nu iti supraveghezi cu atentie bunurile . De aceea, exista companii speciale ce se ocupa cu supraveghera video. Supraveghea video se imparte in supraveghere video interior (pentru care se folosesc camere supraveghere de interior) si supraveghere video exterior (pentru care se folosesc camere supraveghere de exterior). Pentru interior exista niste camere speciale, si pentru exterior de asemenea niste camere speciale, adapatate ambientului.

Supraveghere video interior 

De exemplu, intr-o societate comerciala, casierul este recomandat sa fie supravegheat video si anumite perimetre care sa acopere o suprafata cat mai mare. Camerele vor avea proprietati specifice, felul in care inregistreaza, perimterul pe care il pot acoperi, rezolutia cu care filmeaza (ceea ce poate fi destul de important in unele cazuri).

Supraveghere video exterior

Pentru exterior, camerele sunt diferite, si de obicei putin mai scumpe decat cele pentru interior, deoarece cele pentru exterior sunt mai rezistente si sunt construite pentru a rezista intr-un mediu mai putin benefic inregistrarii video. Deci cele mai multe dintre ele sunt rezistente la precipitati si la alte lucruri. Camerele acestea sunt de mai multe tipuri. De exemplu poti avea camere de supraveghere care doar transmit imaginea spre un monitor, fara sa inregistreze, si va fi mereu nevoie de un om anagajat care sa supravegheze acele monitoare. Totodata sunt camerele care si inregistreaza, mai recomandate de altfel deoarece de multe ori pot fi folosite inregistrarile ca si dovezi in cazul juridic, ori pentru acuzari etc. Camere care inregistreaza pot fi de altfel cuplate si ele la un monitor si sunt cel mai des intalnite si folosite. Supravegherea video a devenit o necesitate pentru companii, si insitutii publice si tot mai multe locuri de acest gen. Camerele de supraveghere video au fost de altfel introduse si in institutiile de invatamant din capitala, in locurile publice, in orase etc. Gasim camere video de supraveghere aproape peste tot, in mall-uri, in mijloacele de trasnport in comun, in metrou, in statiile de metrou, pe strada, si altele.

Montarea unor camere de supraveghere este destul de costisitoare, dar totusi este de preferat sa previi ceva decat sa te trezesti cu faptul deja intamplat, asa ca in cazul in care deja ai montat camerele de supraveghere este clar ca vei putea dormi mai linistit la noapte. Cu toate acestea, poti trai toata viata fara sa supraveghezi mica ta companie video si aceasta sa mearga fara probleme, cu toate acestea niciodata nu vei putea stii tu cum evolueaza lucrurile, si depinde si de natura firii pe care o ai, deci daca nu iti place sa iti atribui niste riscuri ce pot evitate atat de usor, solutia este sa iti supravghezi video bunurile. Bineinteles, in secolul acesta exista deja nenumarate moduri de a supraveghea bunuri si obiecte, nu numai cu camerele de supraveghere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu