Cum sa construiesti un acvariu

Cu siguranta multa lume este pasionata de animale de casa, exotice, cu sange rece, cu multa blana, de dimensiuni colosale si asa mai departe. Insa ce trebuie sa stie toata lumea pasionata de necuvantatoare este faptul ca unele dintre ele nu trebuie sa fie tinute in casa sub nicio forma si in niciun caz in preajma copiilor. De exemplu - papagalii foarte mari, sunt intr-adevar o priveliste minunata, insa din pacate pentru noi cat si pentru cei care au sau nu copii, ori animale de dimensiuni mai mici, acestia pot fi periculosi.

Specialistii sunt de parere ca la o anumita varsta copiii trebuie sa aiba un animal de care sa aiba grija, indiferent de ce rasa ar fi el, iar pentru cei singuri la parinti - acest lucru chiar face foarte mult bine si ajuta la formarea caracterului. Copiii sunt fascinati atunci cand sunt mici mai ales de pesti, de hamsteri si de pisici. Acestea din urma insa fiind mai mari - pot fi mai greu de tinut in casa, insa pestii reprezinta varianta ideala pentru parinti atunci cand copiii ii bat la cap ca vor un animal. Si in functie de buget poti astfel sa faci un acvariu mai mic sau mai mare la care iti sunt necesare mai multe, printre care cei mai importanti sunt pestii. Astfel ca trebuie sa fim foarte atenti ce tipuri de pesti luam de la pet shop, avand in vedere ca nu toti sunt compatibili si putem sa ne trezim cu acvariul gol, de exemplu, daca punem un Beta langa pesti Zebra. Beta este un peste de vanatoare si va avea instinctul de a-i vana, prin urmare de a-i omori.

Dupa ce ne-am ales tipul de pesti, fictiv desigur pentru ca acestia vor fi cumparati la urma, trebuie sa ne gandim la numarul de pesti ales si la spatiul pe care acestia trebuie sa il aiba la dispozitie. O pompa de aer este si ea necesara si nu in ultimul rand plante, preferabil naturale, deoarece ele nu trebuie sa indeplineasca numai functia de decor, ci trebuie sa ajute la oxigenarea apei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu