Moduri inteligente de a realiza o promovare site web cat mai utila

Daca iti bagi siteul la promovat in niste directoare web nu inseamna ca ai promovat ceva. Traficul fara rost adus pe site si bounce rate-ul iti vor spune imediat ca ai facut o greseala cand ai crezut ca poti promova usor un website. Sunt ceva etape pe care trebuie sa le parcurgi pentru promovare ca la carte. Un SEO aplicat la nivel de pagini web si siteuri este primul pas catre succes.

Printre cele mai simple moduri in care puteti incepe o promovare site web este folosirea Google Adword Keyword Tool, instrument online extrem de util daca vreti sa vedeti relevanta si competitia pe anumite cuvinte cheie potrivite pentru tipul de nisa si de site pentru care se vrea inceperea SEO. Odata stabilite aceste elemente cheie pentru promovare site web, incepeti sa scrieti continut si sa le includeti in tot ce apare pe site, fotografii, video, headings, titluri, meta description. Dupa ce ati terminat cu alegerea cuvintelor cheie trebuie sa va ocupati de „pinging”, adica de trimiterea de semnale catre motoare de cautare si alte siteuri cu autoritate pentru a da de stire ca exista continut nou care merita indexat. Daca pinging-ul este bine executat cu ajutorul instrumentelor online foarte diverse si bine puse la punct, rezultatele in privinta traficului se vor vedea imediat. Alt pas important pentru promovare site web tine de Social Media, mai ales de Twitter si Facebook, care va pot aduce trafic imens de mult, puteti sa va gasiti mai usor publicul tinta si sa va plasati reclamele exact in grupul celor care va urmaresc postarile sau ar fi interesati de postari.

Nu sunt de neglijat nici nou introdusele Hashtags, adica acele cuvinte cheie cu link, permise pe Facebook, prin care poti directiona traficul catre propriul website cu ajutorul unor statusuri inteligente si bine targetate, dar nici Social Media Popup Like Box, adica acele ferestre care ne indeamna sa dam un Like unor pagini ale site-urilor de pe Facebook. Trafic mai bun poate fi obtinut si prin indexarea siteurilor in directoare si liste de directoare populare, cu ajutorul carora se ajunge mai usor la publicul tinta. Foarte importante sunt si Backlinks, care aduc un plus de autoritate si de trafic pe site, adica postarea de continut pe bloguri cu autoritate mai mare, relevante si linkuri in comentarii catre propriul website. Cea mai moderna modalitate de promovare site web este affiliate marketing, care permite tuturor de pe internet sa fie platiti pentru a promova o imagine, un brand si a aduce trafic pe website.

Numele referrer-ului va fi asociat cu adresa URL a website-ului pentru a se putea contoriza numarul de vizite in contul sau. Singurul neajuns al acestei metode de promovare tine de bounce rate care e foarte mare-referrer-ul nu tine cont de calitatea vizitelor, ci doar de trafic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu