Descoperiri suprinzatoare despre asistenta medicala antica

Primele analgezice folosite in scopuri medicale. In urma cu 75 de ani, un arheolog german pe nume Wilhelm Konig, directorul muzeului din Bagdad, a anuntat descoperirea unor baterii, un fel de acumulatori moderni, vechi de peste 2000 de ani. Ele semanau cu cele de astazi, dar erau confectionate din materiale rudimentare. Se credea ca erau folosite pentru a plasa aur pe obiectele de argint cu ajutorul nichelarii prin galvanizare.

Energia produsa se limita la doar 4 volti de electricitate. Bateriile datau din 250 i.d.Hr.-640 d.Hr. Cu toate astea scopul lor adevarat ramane un mister. Se crede chiar ca erau folosite pentru a scapa de dureri pe cei care erau raniti sau aveau boli incurabile, sau poate pentru a se practica electro-acupunctura, similara cu tratamentul chinezesc care se practica pe atunci. Barba Neagra a facut din asistenta medicala o prioritate. In 1717, cel mai cunoscut pirat, Barba Neagra, avea in subordine un echipaj frantuzesc care era bolnav si oamenii mureau pe capete din cauza unor boli diverse si prea putin cunoscute. Cu toate astea, Barba Neagra a controlat vasul pe care il capturase mai bine de un an. Cand nava s-a impotmolit intr-un loc de unde nu mai putea inainta, el a parasit aproape tot echipajul si si-a luat doar cativa oameni de incredere. A fost ucis de Marina Regala in noiembrie 1718, insa nu inainte de a se lupta pana la ultimul glont si cu ultimele puteri. Descoperirile arheologice recente de pe nava abandonata au permis cercetatorilor sa concluzioneze ca Barba Neagra a incercat din rasputeri sa tina oamenii in viata. Trei chirurgi din echipajul francez capturat au ramas la bord si s-au ocupat de toate problemele aparute-aveau chiar si echipament medical confiscat de pe alte nave.

S-a gasit si o siringa uretrala pentru tratarea sifilisului cu ajutorul mercurului, si chiar doua dispozitive pentru spalaturi stomacale, clistere, pentru a evacua colonul si intestinele in caz de probleme cu stomacul. Tot ce tine de pregatirea inainte de operatii, echipamente medicale, au fost si ele gasite la bord, impreuna cu recipiente in care erau tinute alifiile, substantele medicale si alte lucruri folosite in caz de tratament al unor boli mai grave.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu