Locuri de pe Terra care nu crezi ca exista, dar sunt reale

Pamantul nostru e unic, e minunat, dar isi are misterele sale adanc ingropate in oaze de natura sau in locuri care-ti trezesc un fior rece pe spate. Nu putini sunt cei care au ajuns in niste locuri indepartate de pe Terra si au jurat ca se afla pe alta lume. Iata in continuare doar cateva locuri pe care trebuie sa le vezi ca sa crezi ca se poate sa existe asa ceva pe misterioasa Terra.

In Hawaii exista un vechi vulcan, Pu’u O’o, care are cea mai lunga eruptie si are o activitate deosebit de puternica. Vulcanul tot erupe din 1983, iar dupa trei ani, lava deja ajungea in ocean, calatorind mai mult de 15 kilometri. De-a lungul timpului, vulcanul a facut prapad in jur si a ras de pe fata pamantului asezari intregi. Cui ii place ciocolata la nebunie trebuie sa stie ca exista niste dealuri in Filipine care juri ca sunt din ciocolata si esti tentat sa iei o bucatica din sol si s-o savurezi cat poti de mult. Ajungand la inaltimi de peste 150 de metri, dealurile sunt numai putin de peste 1200 si zici ca sunt niste praline care de abia asteapta sa fie gustate. Multi specialisti sunt de parere ca dealurile care au aparut acum 2.5 miliarde de ani sunt de factura tectonica, altii mai sceptici, spun ca s-au luptat uriasii pe acele plaiuri cu pietre si nisip.

In China se poate vedea un munte care nu inceteaza sa uimeasca specialistii si oamenii de rand. Varfurile lui subtiri si abia se mai tin sa nu cada, sunt inalte, dar au un echilibru incredibil. Muntele s-a format sub apa acum foarte mult timp, iar varfurile au ramas deasupra si s-au tot erodat sub actiunea apei. Cu inaltimi de peste 1.500 de metri, formatiunile ciudate sunt in numar de peste 3000. Si tot in China intalnim si padurea de piatra, unde sunt zeci de formatiuni formate din roca, care ies din pamant ca niste arbori seculari. Efectul ciudat e dat de dizolvarea calcarului, iar padurea e veche de 270 de milioane de ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu