Masinile pentru slefuit lemn, ajutor de nadejde in orice atelier de prelucrare a lemnului

In prelucrarea lemnului, rapiditatea si eficienta proceselor de prelucrare sunt cele mai importante atat pentru productie, cat si pentru imaginea firmei si pentru profit. Un randament mai mare se obtine prin achizitionarea de masini pentru slefuit profesionale, care usureaza munca angajatilor si garanteaza finalizarea tuturor proceselor de productie in timp record.

Pentru a nu face o alegere gresita este nevoie sa va ganditi la ce fel de proiecte sau activitati veti folosi masini pentru slefuit lemn, cat de mult le veti folosi si pentru ce perioada. Foarte important e sa stiti exact ce fel de suprafete veti slefui, cat de rigide si daca sunt suficiente masinile de slefuit lemn cu acumulator. Daca suprafetele de slefuit sunt mai aspre acumulatorii nu vor rezista prea mult timp, asa ca va trebuie neaparat masini pentru slefuit lemn electrice, fara acumulator. Indiferent ca sunt sau nu cu acumulatori, masinile pentru slefuit lemn sunt destul de periculoase in caz ca nu sunt folosite corect si conform regulilor si instructiunilor de utilizare. Inainte de a incepe sa le folositi trebuie sa va echipati cu ochelari de protectie pentru ochi, pentru ca pot sari foarte multe aschii sau ramasite de material de pe suprafata de slefuit. De asemenea, sunt necesare manusi din cauciuc gros pentru a nu va rani la maini din cauza aschiilor de pe suprafetele ce sunt slefuite sau pentru a evita contactul direct cu slefuitorul. Cat timp aceste masini pentru slefuit lemn isi fac treaba nu trebuie atinse in nici un fel si nici nu trebuie sa existe presiune exercitata asupra slefuitorului pentru ca se pot intampla accidente neplacute care va pot baga rapid in spital pentru mult timp. In cazul masinilor pentru slefuit orbitale, miscarile sunt si mai rapide, asa ca sunt si mai periculoase pentru cei care nu sunt familiarizati cu aceste tipuri de masinarii.

Cand materialele de slefuit sunt mai delicate se utilizeaza masini pentru slefuit lemn cu viteza variabila, la fel ca si pentru suprafetele mai mici. Masinile pentru slefuit lemn electrice sunt cele mai economice, dar cele cu acumulatori sunt compacte si usor de transportat dintr-un loc in altul. Daca nu aveti suficient timp pentru operatiunea de slefuire, masini pentru slefuit lemn pneumatice va pot asigura o slefuire rapida si eficienta, fara a fi nevoie de compresor.

Alte tipuri de masini pentru slefuire sunt cele pentru slefuit canturi, cu banda abraziva continua, cele pentru slefuit cu disc, cu unul sau doua discuri abrazive mobile pe verticala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu