oameni de stiinta controversati si teoriile lor bizare

Albert Abrams. Radionica. Albert Abrams se lauda ca a gasit o metoda secreta de a diagnostica si vindeca orice boala care ataca corpul uman. Raspunsul se afla in vibratiile care erau emise de fiecare celula. Aceste vibratii, pe care le-a numit Reactiile Electrice ale lui Abrams, puteau fi depistate examinand ceva ce apartinea pacientului si puteau fi ajustate prin intermediul instrumentelor sale ciudate.

Practica aceasta se numea radionica si cei care se foloseau de ea pretindeau ca pot diagnostica boala de care sufera pacientul doar analizand mostre din corp, saliva, sange, unghie-sau chiar examinand ceva ce apartinea pacientului. Unii foloseau cutii negre ciudate, altii puteau simti aceste vibratii. De foarte multe ori, diagnosticarea era gresita, cei in cauza primind si tratamente gresite si indreptandu-se mai rapid spre moarte. Mai exista astazi organizatii care practica radionica, pe care o descriu ca o stiinta intuitiva folosita pentru a diagnostica problemele cu ajutorul campurilor energetice ale persoanei. Franz Mesmer. Magnetismul animal. Da, Franz Mesmer are legatura cu mesmerismul, hipnoza si toata aceasta stiinta fantastica a obtinerii de informatii sau chiar vindecarea prin regresie temporala prin intermediul autosugestiei. Teoriile sale despre impactul miscarii planetelor asupra corpului uman au facut inconjurul lumii. Dupa ce s-a casatorit si si-a deschis propriul cabinet, Mesmer a descoperit o noua metoda de a trata pacientii care respingeau tratamentele conventionale.

Dupa ce a reusit sa vindece o femeie suferinda cu ajutorul magnetilor, el si-a extins cercetarile si a facut experimente ce implicatu magnetismul animal. Colegii de breasla l-au privit cu scepticism, desi el pretindea ca a vindecat o femeie si i-a redat vederea, aceasta fiind oarba de la trei ani. Teoriile sale nu au putut demonstrate niciodata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu