Am un vis..

De curand am vazut un film care a luat un premiu Oscar in cadrul decernarii din 2015. Filmul exemplifica o anumita perioada din viata lui Martin Luther King, mai precis perioada in care a inceput marsul pentru egalitatea negrilor si deja avea linie directa la telefon catre Casa Alba. Un tanar de doar douazeci si ceva de ani care era mai mult decat pregatit sa schimbe lumea, iar ceilalti nu puteau decat sa-l urmeze si sa se hraneasca din ambitia si curajul lui.


Discursul lui, “Am un vis”, este unul dintre cele mai celebre discursuri din toata istoira omenirii. Acesta a fost tinut cu putin timp inainte sa moara si reprezinta cuvintele care au schimbat perceptia unei natiuni asupra drepturilor omului indiferent de rasa in care se incadreaza, nu doar in America, ci in intreaga lume. Este discursul care inca misca oamenii cand il vad pe internet sau il mai aud la televizor. Insa eu cred ca este mai mult de atat acolo. Eu sunt de parere ca acest discurs nu misca numai prin mesajul transmis sau prin intentiile atat de bune pe care Martin Luther King le-a avut. Este vorba de starile emotive pe care le transmitea milioanelor de americani in acea vreme. Este vorba de pasiunea care se afla inauntrul lui si care l-a facut de atatea ori sa-si riste viata doar pentru a salva oamenii, pentru a restitui pacea in Statele Unite si pentru ceva care credea. Asta inseamna sa fii pasionat.

Sa poti sa pierzi nopti in sir, sa plangi, sa esuezi, sa te straduiesti, sa incerci la nesfarsit si sa esuezi continuu, insa tot mai putin. Si sa atingi succesul tocmai printr-o astfel de serie de esecuri continue, dar diferite, care vin odata cu o serie si de castiguri, fie ele mai mici sau mai mari. Asta ar trebui observat cu adevarat din acel discurs pentru ca din aceasta perspectiva avem cu totii de invatat de la acest om mare. Putere, pasiune, curaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu